DJ №1 on the planet – Tiesto !


Преди малко помолих един приятел да ми прати някоя хубава песничка (защото знам че има много добър и близък до моя музикален вкус). Съответно когато видях какво ми е пратил, го отхвърлих..

– Имам я, Tiesto ли е, имам го и го обожавам…:), му отговорих, без дори да е питал.

Та смятам, че наистина е време да отдам почит на човека, когото с увереност мога да нарека моят любим DJ..И не само аз :).

Тиесто е известен нидерландски транс диджей. Избиран е 3 пъти поред за най-добър диджей на планетата — 2002, 2003 и 2004 г., като това е единственият диджей, който е бил №1 цели 3 поредни пъти, определен от списание DJ Magazine.

Интересът му към музиката започва още от ранните му години.

На 12 г. той вече твори музика. Когато става на 20 г. – започва да се занимава много сериозно в тази насока. Тайс винаги е чувствал, че има нужда да сподели музиката си с някого, но никога не му е минавало през ума, че един ден може да се превърне в звезда…

Сега Тиесто има свой утвърден, уникален стил (“The Sound of Tiesto”), който по никакъв начин не може да се обърка или смеси със стила на никой друг диджей.

Съвсем в началото на кариерата си пуска главно ейсид хаус (acid house) и ню бийт (new beat), понякога и малко денсмиксове на Мадона.

През февруари 2000 г. прави дебют в САЩ, където издава албум с ремикси. В него е включено и епичното 11 минутно парче “Silence”,в което звучи ангелският глас на Sarah McLachlan. Парчето остава четири поредни седмици в Топ 10 на Великобритания и е в постоянната плейлиста на клубовете от двете страни на океана, достига №3 в класацията на “Билборд” и е признато за най-влиятелното парче на модерната денс сцена.

]

През ноември 2001 излиза “In My memory”, първият албум, в който миксира оригинални композиции, утвърдени като клубни химни. Големият му пробив е с албума “Summerbreeze” (Летен бриз) през 2000 г., който и досега продължава да се харесва на младите му фенове (включващ клубния химн “Flight 643”).

Прави зашеметяващ успех в хаус и транс средите, като пуска и 7 албума Magik. В тези 7 албума миксира хаус парчета.

През 2002 г. печели за първи път наградата за официален DJ номер едно в света на списание “DJ Magazine”.

През 2002 и 2003 г., както и през 2005 издава още една поредица ремиксирани албуми. “In Search Of Sunrise”(ISOS) също са част от невероятната му колекция. Въпреки всичко, според много фенове, не 2001, а 2004 е най-успешната му година. Тогава не издава нито един миксиран албум, но издава два авторски. Единият – “Just be” е официално пуснат в продажба на 30 май 2004 г., като набързо са изкупени над 10 милиона бройки.

Вторият албум – “Parade Of The Athletes” има малка предистория:

Лятото на 2004 се провеждат Олимпийските игри в Атина. Организаторите канят холандския диджей. Когато се разбират, решават че Тиесто няма да пусне нито едно ремиксирано парче, а само авторски.

Така той е длъжен да направи парчета, за да запълни 4-часовата програма. Той прави феноменален 90 минутен сет пред 70 000 души на стадиона и милиони телевизионни зрители. Ето от там идва и албумът му “Parade of the athletes”, който му донася цялостни успехи, особено с парчета като “Heroes”, “Olympic flame” и др.

Тиесто прави страхотни ремикси: наред с “The Silence”, Moby (с когото е бил на турне в САЩ), “Rain Down on Me” на Kain, както и ремикси на Kocheen, Faithless, Skin, Paul Oakenfold, Schiller, Mark Norman, Sergio Del Rio, Dj TB, Allure, Rank 1, Cosmas Epsilon и др. Прави изумителни участия на живо, които поставят нови стандарти в клубната музика. Той е един от малкото DJ, които успяват да напълнят футболен стадион: това се случва в Арнхайм – 1 диджей, 2 грамофона, повече от 25 000 зрители, 8 часа истински клубен саунд от световна величина.

През Февруари 2006 г. е избран за най-добър интернационален диджей за 2005 г., като печели тази награда за втори път. Този път след него се нареждат Richie Hawtin на второ място и DJ Rush на трето. Диджей Тиесто изнася над 100 концерта/партита годишно по цялото земно кълбо, но не се изживява като голяма звезда, което го прави още по-различен от колегите му.

В България изнесе концерт на 27 май 2005 г. заедно с българския хор от Котел „Деца Орфееви“, чието Live изпълнение на песента му “Suburban Train”, по думите на самия Тиесто, е най-доброто от всички подобни, които Тиесто е правил с различни изпълнители. Многото му фенове в България го очакват с нетърпение отново… (И още как 🙂)

Тиесто е суперзвезда. Неговият стилизиран музикален стил с вокали, които се преплитат с нестихващ електронен саунд подлудяват феновете му по целия свят. Той не спира да работи усилено върху своите проекти и идеи. Искрената му любов към музиката, невероятните парчета, които създава, незабравимите концерти го правят неповторим. С всяка изминала година Тиесто доказва, че е не само най-добрият диджей в света, а и перфектен продуцент!

Източник: bg.wikipedia.org


Аз лично харесвам всичко! И съм ненаситна за нови и нови негови неща…В момента си подскачам от радост, че има толкова много неща, които все още не съм чула…:)) Издивявам направо! Нека прослушването започне сега ;)) !

Ето и само част от наградите, които той е получил в рамите на 3 години:

Tiesto awards:

Awards 2003

* World Dancestar Award U.S.A. Best International DJ
* ID&T Dutch DJ Award Best Dutch DJ by professional jury
* ID&T Dutch DJ Award Best Dutch DJ by audience
* Radio 538 Dance Award Radio 538 Dutch Audience Edison
* TMF Award Holland Best Dance Act National
* TMF Award Holland Best National DJ
* TMF Award Belgium Best Dance International
* MTV Europe Music Award Best Dutch Act
* BG Magazine Award Best Club/Trance/Hardhouse DJ
* DJ Mag Top 100 Number 1 Position
* Mixmag Award Best Resident Ibiza

Awards 2004

* ID&T Dutch DJ Award Best Dutch DJ by audience
* Buma/Stemra Sound of Silence Award
* TMF Award Belgium Best International DJ
* World Music Award World’s best selling Dutch artist
* Ibiza DJ Award Best International DJ Trance
* TMF Award Holland Best National DJ
* TMF Award Holland Best Dance Act National
* DJ Mag Top 100 Number 1 Position
* WMC Awards Miami Best International DJ

Awards 2005

* 3 FM Award Best Dance Artist
* Release Dance Award Best Trance/Progressive artist
* Release Dance Award Best International DJ
* TMF Belgium Best International DJ
* Dance Music Award Germany Best Trance Artist
* WMC Awards Miami Best Producer
* WMC Awards Miami Best Hi-NRG / Euro track
* WMC Awards Miami The Ortofon Best European DJ 2004
* WMC Awards Miami Best Producer 2004
* TMF Award Holland Best Dance National
* TMF Award Holland Radio 538 single of the year
* TMF Award Holland Lifetime Achievement
* Edison Music Award Best dance album ‘ Just Be

Advertisements
 1. Много добра статия! 😉
  И аз съм много запален фен на бат’ Тиесто .. не случайно имам и 15 GB с негова музка :]
  ______________
  Tiesto 4ever!

  • Ryan
  • January 6th, 2009

  Kvoto i da kaja vsi4ko e qsno vtori kato nego nqma i nqma i da ima toi e nomer 1

 1. July 24th, 2009
You must be logged in to post a comment.
Advertisements
%d bloggers like this: